Buitenunits van Mitsubishi Electric op dak

VRV/VRF systeem

Een VRF-systeem, ofwel Variable Refrigerant Flow, staat bekend als een geavanceerde klimaatbeheersingstechnologie die zowel kan koelen als verwarmen met een opmerkelijke energie-efficiëntie.

Lees hieronder meer of neem meteen contact op voor een vrijblijvend advies.

Kies voor onze complete service

VRV/VRF klimaatsysteem

Voor wie?

Een VRF-systeem is een geavanceerd klimaatsysteem dat zowel kan verwarmen als koelen.

Het wordt veel gebruikt in grote commerciële gebouwen en ruime residentiële woningen vanwege zijn energiezuinigheid en flexibiliteit.

VRF systemen zijn veelzijdig inzetbaar in verschillende sectoren, zoals kantoren, winkels, hotels, scholen, ziekenhuizen en appartementen. Ook in industriële omgevingen, zoals serverruimtes en productie-installaties, bieden ze betrouwbare koel- en verwarmingsoplossingen.

Twee benamingen, hoe zit dat?

VRF vs VRV

VRV (Variable Refrigerant Volume) en VRF (Variable Refrigerant Flow) zijn eigenlijk twee verschillende benamingen voor dezelfde technologie. Het verschil in de naamgeving komt voort uit het feit dat VRV een handelsmerk is van Daikin Industries, Ltd. Hierdoor gebruiken andere bedrijven die dezelfde technologie toepassen de term VRF

VRF/VRV klimaatSysteem

Hoe werkt het?

Een VRF-systeem maakt gebruik van een gesloten systeem waarbij de hoeveelheid koudemiddel nauwkeurig wordt geregeld. Het systeem bestaat uit één buitenunit die via een via een leidingencircuit verbonden is met meerdere binnenunits.

Met deze enkele buitenunit kunnen dus meerdere binnenunits worden aangestuurd. Hierdoor is het mogelijk om met één VRF-systeem verschillende ruimtes afzonderlijk te verwarmen of te koelen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wij adviseren u graag

Klik hier